Kestävyysteot Porissa

Kestävyysmurros on moniulotteinen haaste ja sen edistämiseen on useita keinoja. Porissa tehdään Resurssiviisaan kiertotalouden tiekartan toimenpiteiden lisäksi myös paljon muuta työtä kestävämmän yhteiskunnan hyväksi. Resurssiviisas Pori haluaa tehdä näkyväksi myös jo olemassa ollutta kestävyystyötä sekä kerätä kaupungin ympäristökestävyyteen liittyviä sitoumuksia yhteen.

Tämän sivun alle kerätään kiinnostavia nostoja.

Vinkit kestävään arkeen kuntalaiselle

Hiilineutraali Pori -sivut

Tutustu vinkkeihin, kuinka asukas, yritys tai kaupunki voi vähentää ilmastopäästöjä!

Lainaa, vuokraa, yhteiskäytä

Sivustolle on koottu yhteenvetoa kaupungin tarjoamista yhteiskäytön palveluista. Tutustu esimerkiksi Porin pääkirjaston ja Luontopajan Välinelainaamon palveluihin.

Yhteiskäyttöpalvelut

Ilmoittaudu luontoretkelle!

Porin seudulla järjestetään useita luontoretkiä ja tapahtumia. Retket ovat maksuttomia lukuun ottamatta melontaretkien kajakkivuokraa.

Luontoretket Porissa

Osallistu Miljoona roskapussia -kampanjaan 15.4.-5.6.2024

Keväiset roskien siivoustalkoot ovat Porissa jo pitkään olleet perinne. Siivoustalkoot ovat hyvää ja yhteisöllistä hyötyliikuntaa, josta myös luonto kiittää. Miljoona roskapussia -kampanjassa mukaan tulee myös leikkimielinen kisailu.

Osallistu Miljoona roskapussia -tempaukseen

PJL - Porin joukkoliikenne

Porin joukkoliikenteen sivuilta löydät tietoa bussien reiteistä, aikatauluista, lipuista ja kaukoliikenteestä.

Jalankulku ja pyöräily Porissa

Kävely- ja pyörätieverkon pituus on noin 350 km, minkä lisäksi verkkoa täydentävät lukuisat puistokäytävät sekä luonto- ja ulkoilureitit mm. Kirjurinluodossa, Isomäessä ja Yyterissä. Tutustu kaupunkipyöriin ja pyöräilykarttaan.

Jalankulku ja pyöräily

Sinä lajittelet, Keräämö kerää

Haluatko lisätietoa lajittelusta tai muista jäteasioista? Keräämö on Porin seudullinen jätehuoltoyhtiö.

Kierrätys.info auttaa kierrätyspisteen löytämisessä

Kierrätys.info on Suomen Kiertovoima ry:n ylläpitämä verkkopalvelu. Palvelulla voi etsiä kotitalouksien jätteille tarkoitettujen, alueellisten keräyspisteiden ja kiertävien keräysten tietoja kaikkialla Suomessa.

kierrätys.info

Varaosapankki

Avautuu uudessa välilehdessä

Varaosapankki on kaikille avoin rakennusosien kierrätyskeskus Porissa. Porin työpajojen ylläpitämästä Varaosapankista löydät vaikka mitä, esimerkiksi saranoita, ovia, ikkunoita, lukkoja, lamppuja, sekä kaikkea muuta hienoa.

Tutustu Avautuu uudessa välilehdessä

Yhteisöllinen ruokailu koulujen ylijäämäruualla alkoi Kaarisillan yhtenäiskoululla

Porissa koulujen ylijäämäruokaa on jaettu jo vuosia eri yhdistysten ja asukastupien tiloissa kotiin vietäväksi. Nyt kaupunkilaisille tarjotaan näiden lisäksi myös mahdollisuutta ruokailla yhdessä muiden kanssa Kaarisillan yhtenäiskoulun ruokalassa.

Kompostointipuisto houkuttelee kompostoimaan

Puistossa on esillä monipuolinen kattaus eri valmistajien kompostorimalleja sekä tee-se-itse -kompostoreita rakentamisohjeineen. Kompostoreihin voi vapaasti kurkistella, puistosta löytyy kompostoinnista kertovia infotauluja. Kirjurinluodontie 10.

Tutustu Kompostointipuistoon Porin Hanhiluodossa