Parkkeerattu polkupyörä puistossa. Polkupyörän tangosta riippuu kangaskassi.

2.F.45 Yhteiskäytettävät tavarat Porissa

Parkkeerattu polkupyörä puistossa. Polkupyörän tangosta riippuu kangaskassi.

Toimenpiteen päämäärä

Toimenpiteen tavoitteena on tehdä jakamistalouden toteuttamisesta mahdollisimman helppoa porilaisille. Lisätään yhteiskäytettävien tuotteiden määrää, niiden käyttöastetta sekä tietoisuutta yhteiskäyttömahdollisuuksista. Turvataan toimintaan tarvittavat resurssit.

  • Toimenpiteen tarkoituksena on lisätä esimerkiksi kirjastoista, Liikuttamosta ja Välinevuokraamosta saatavia tavaroita ja turvata toimintaan tarvittavat resurssit. Esimerkkejä ovat erilaiset rakentamisen työkalut tai vaatteiden korjaukseen tarvittavat välineet.

    Porin pääkirjastosta voi lainata esimerkiksi soittimia ja yhteiskäyttää 3D-tulostinta. Siellä toimivasta Liikuttamosta voi lainata kirjastokortilla liikunta- ja retkeilyvälineitä. Tämän lisäksi kaupungin Luontopajalla toimivasta Välinevuokraamosta voi vuokrata erilaisia vapaa-ajan tarvikkeita.

    Yhteiskäytettävistä tavaroista viestitään pori.fi/lainaaminen-sivulla ja sen ajantasaisuudesta huolehditaan. Toimenpiteeseen kuuluu CIRCWASTE-hankkeessa yhteen kootun Porin kaupungin yhteiskäytön ja lainaamisen toimintamallin kehittäminen.

  • Jakamistaloudesta tulee tehdä mahdollisimman helppoa, jotta asukkaat ryhtyvät toteuttamaan sitä. Jakamistalous vähentää tarpeetonta kuluttamista ja siten edistää kestävää kehitystä. Maksuttomat tai edulliset palvelut lisäävät yhdenvertaisuutta. Toimenpide toteuttaa Valtakunnallista jätesuunnitelmaa vuoteen 2027.

Toimenpide toteuttaa tavoitetilaa: 2.F. Arjen kiertotalous