Kuva kaupungintalosta

1.C.20 Energiatehokkuuden ja uusiutuvan energian investoinnit rakennuksissa

Kuva kaupungintalosta

Toimenpiteen päämäärä

Tavoitteena tehdä energiatehokkuuteen ja uusiutuvaan energiaan tähtääviä investointeja Porin kaupungin omistamiin kohteisiin, kun ne maksavat itsensä takaisin 10 vuodessa. Toimenpide on muutosjohtamista, esimerkin näyttämistä sekä huoltovarmuutta lisäävä teko.

  • Vuonna 2023 toteutetun kiinteistökannan energiatehokkuuspotentiaalin määrityksen mukaisesti Porin kaupunki tekee energiatehokkuuteen ja uusiutuvan energian käyttöön tähtääviä investointeja, kuten esimerkiksi aurinkopaneelien käyttöönottoja niiltä osin, kun ne maksavat itsensä takaisin korkeintaan 10 vuodessa. Huomioidaan myös investointien vaihtoehtoja pidemmällä takaisinmaksun ajalla, mikäli vaihtoehto on muutoin kohteeseen sopivampi ja esimerkiksi elinkaareltaan pidempi.

  • Päästöttömän energian lisääminen ja energiatehokkuudesta huolehtiminen sekä vähentää energiasta koituvia päästöjä että lisää energiaomavaraisuusastetta ja huoltovarmuutta. Aurinkoenergia on täysin päästötöntä energiaa. Porin kaupungin omana toimena omien kohteiden käyttäminen aurinkoenergian keräämiseen on myös esimerkillä johtamista kuntalaisille ja porilaisille yrityksille.

Toimenpide toteuttaa tavoitetilaa: 1.C. Rakentaminen