1.B.13 Kestävän ruokajärjestelmän tukeminen
Toimenpiteen päämäärä
Kestävän ruokajärjestelmän tukeminen ja kasvispainotteisten ruokien lisääminen palveluliikelaitoksen ruokalistasuunnittelussa.
-
Pyritään mahdollisuuksien mukaan suosimaan Reilun kaupan tuotteita, sekä lisäämään kasvisruuan määrää ja tekemään siitä mahdollisimman monelle maistuvaa. Lisäksi noudatetaan soveltuvin osin Valtioneuvoston periaatepäätöstä julkisten elintarvike- ja ruokapalveluhankintojen arviointiperusteista. Periaatepäätös ohjaa kohti ympäristömyönteisiä viljelytapoja, elintarviketurvallisuutta sekä eläinten hyvinvointia edistäviä tuotanto-olosuhteita. Myös lähiruoka on osa kestävää ruokajärjestelmää ja edistää alueen paikallistaloutta, työllisyyttä ja ruokakulttuuria.
-
Vuoden 2023 Pohjoismaisten ravitsemussuositusten mukaan sekä ekologinen että terveyttä edistävä ruokavalio on aiempaa kasvispohjaisempi, sisältää paljon kasviksia ja kalaa, ja lihan syöntiä vähennetään. Reilun kaupan kaupunkina Pori on sitoutunut myös Reilun kaupan tuotteiden käyttöön.
Toimenpide toteuttaa tavoitetilaa: 1.B. Hankinnat
Toimenpiteen tietoja päivitetty 25.10.2024.