Kuva kaupungintalosta

1.B.13 Kestävän ruokajärjestelmän tukeminen

Kuva kaupungintalosta

Toimenpiteen päämäärä

Kestävän ruokajärjestelmän tukeminen ja kasvispainotteisten ruokien lisääminen palveluliikelaitoksen ruokalistasuunnittelussa.

  • Mahdollisuuksien mukaan elintarvikehankinnoissa suositaan esimerkiksi luomuruokaa, Reilun kaupan tuotteita sekä kiinnitetään huomiota tuoreuteen. Pyritään lisäämään kasvisruuan määrää ja tekemään siitä mahdollisimman monelle maistuvaa. Lisäksi noudatetaan Valtioneuvoston periaatepäätöstä julkisten elintarvike- ja ruokapalveluhankintojen arviointiperusteista, joka ohjaa kohti ympäristömyönteisiä viljelytapoja, elintarviketurvallisuutta sekä eläinten hyvinvointia edistäviä tuotanto-olosuhteita. Myös lähiruoka on osa kestävää ruokajärjestelmää ja edistää alueen paikallistaloutta, työllisyyttä ja ruokakulttuuria.

  • Vuoden 2023 Pohjoismaisten ravitsemussuositusten mukaan sekä ekologinen että terveyttä edistävä ruokavalio on aiempaa kasvispohjaisempi, sisältää paljon kasviksia ja kalaa, ja lihan syöntiä vähennetään. Reilun kaupan kaupunkina Pori on sitoutunut myös Reilun kaupan tuotteiden käyttöön.

Toimenpide toteuttaa tavoitetilaa: 1.B. Hankinnat